Pages Menu
Twitter
Categories Menu

Posted by on okt 30, 2013 in Blog, Luchtvaart | 0 comments

Nieuwe flight safety video van Virgin America

Nieuwe flight safety video van Virgin America

Elke vlucht weer wordt je door de stewards en stewardessen geconfronteerd met de flight safety demonstratie. Als voormalig stewardess weet ik dat het echt belangrijk is om te weten wat je moet doen in een noodgeval. Toch is er decennia lang niet over nagedacht over hoe zo een video echt zou blijven hangen bij de passagier. De saaiheid droop er van af, en elke luchtvaartmaatschappij toonde vrijwel dezelfde video.

Read More

Posted by on okt 24, 2013 in Blog, Luchtvaart, Reizen en vrije tijd | 0 comments

Reisgadgets: Het digitale bagagelabel van BA, van test- tot eindproduct

Reisgadgets: Het digitale bagagelabel van BA, van test- tot eindproduct

Dat de reisbranche met de snelheid van het licht aan het veranderen is hoef ik niemand meer te zeggen. Traditionele aanbieders kunnen het niet meer bijbenen, vallen om, of moeten in de hoogste versnelling innoveren met soms grote negatieve gevolgen. Want juist dat laatste is iets waar de reisbranche van oudsher niet goed in is. 

Read More

Posted by on jun 30, 2013 in Blog, Luchtvaart, Mobile Marketing, Reizen en vrije tijd | 0 comments

De volgende stap in digital travel, digitale bagagelabels

De volgende stap in digital travel, digitale bagagelabels

Reizen is de afgelopen 10 jaar drastisch veranderd door de invasie van technologische toepassingen. Online inchecken werd gebracht als gemak voor de klant en kostenbesparing voor de airline. Een huisje boeken bij een particulier via airbnb.com geeft een persoonlijk tint en het gevoel dat je op een unieke plek verblijft. En het elektronische visum voor Amerika werkt, doordat je alles zelf ruim van te voren kunt invullen, vooral stress verlagend.

Digitale bagagelabelHoewel ik vrijwel alle technologische ontwikkelingen in travel wel omarm, vind ik het verdwijnen van het papieren wel de meest emotionele. Als student toerisme heb ik geleerd hoe je de prijs van het ticket handmatig opbouwt en op het ticket vermeld. Het rode doordrukvel met bijbehorende rode vingers en alle versies die je in verschillende mappen moest bewaren gaven mij het gevoel dat ik ambachtelijk werk deed. Tijdens en vlak na mijn studie toerisme heb ik een aantal jaren als grondsteward gewerkt. Het bagagelabel speelde hierin een cruciale rol, want dit was en is voor reizigers echt het bewijs van de start van hun reis.

Bye bye papieren bagagelabels

Biritsh Airways gaat er nu hoogstpersoonlijk voor zorgen dat het bagagelabel een makeover krijgt. Hun samenwerking met Designworks geeft de reiziger van nu een digitaal bagagelabel dat kan worden hergebruikt en verbonden is met je smartphone. Zo werkt het.

Nadat je hebt ingecheckt houd je je smartphone bij het digitale bagagelabel. Deze neemt dan middels NFC de reisgegevens over van je smartphone. Vanaf dat moment is je bagagelabel voorzien van de vluchtgegevens en kan je de bagage inleveren. De unieke barcode die gegenereerd is kan door de airline gebruikt worden voor verdere afhandeling van de bagage. British Airways gaat deze nieuwe bagagelabel vanaf Juli 3 maanden testen. En als het een succes blijkt wordt het volgend jaar voor alle passagiers uitgerold.

Mooie toepassingen

Dit zal de passagier het gevoel geven dat ze meer controle hebben (ook al heb je dat niet echt) en met name de frequente reizigers zullen dit veel gaan gebruiken. Ik zie ook mooie toepassingen voor advertenties, engagement, status updates en contact op je smartphone en op het label. Maar vergeet voor het bagage traceren niet, als die kwijt is zou je ook middels GPS in je bagagelabel de koffer zelf kunnen vinden. En dit geeft weer een bepaalde rust, of juist onrust, haha. Handig bij het claimen van schade bijvoorbeeld.

Ben benieuwd, hoop dat KLM ook met deze digitale bagagelabels gaat experimenteren.

Het verhaal achter de digitale bagagelabels

Nieuwsgierig als ik ben wilde ik het verhaal achter dit prachtige gadget weten. In een interview met Martin Thomas van British Airways werd mij duidelijk hoe dit tot stand gekomen is en waarom.

Foto’s van Designworks

Read More

Posted by on jun 5, 2013 in Blog, Luchtvaart | 0 comments

Als een kind zo blij, Schiphol Oost bezoeken is ook voor papa leuk

Als een kind zo blij, Schiphol Oost bezoeken is ook voor papa leuk

Als klein ventje liep ik met mijn vader over Schiphol Oost en genoot ik zichtbaar van de ‘ontmoeting’ met die blauwe zwanen. En de geur van de hangars vergeet ik nooit meer. Nu dat mijn kids wat groter zijn en hier ook van kunnen genieten vond ik het tijd om hun ook deze unieke ervaring te bieden. En ja, ons bezoek aan Schiphol Oost en dan in het bijzonder hangars 11, 12 en 14 was een onvergetelijke ervaring voor ze. Ze hebben het er nog steeds over.

Read More