Pages Menu
Twitter
Categories Menu

Posted by on jul 5, 2014 in Blog, Events, Reizen en vrije tijd, Reviews | 0 comments

Is dit de ultieme reis deal website?

Is dit de ultieme reis deal website?

Uren lang, dagen lang, soms wel weken lang, kan ik zoeken naar een passende vakantie. Als voormalige reisprofessional weet ik waar ik wat kan vinden en tegen welke prijzen, maar ook voor mij is het vaak een enorm zoekwerk in de digitale jungle. De reiswebsites maken het er niet makkelijker op, terwijl dat juist wel de bedoeling is. Laatst kwam ik op vakantiepiraten.nl. Is dit dan de ultieme reis deal website? Heb ik dan eindelijk de website gevonden die mij tijd gaat besparen?

Read More

Posted by on jun 20, 2014 in Blog, Reviews | 0 comments

Handige video tutorials voor je nieuwe DJI Phantom drone

Handige video tutorials voor je nieuwe DJI Phantom drone

Zodra je een DJI drone hebt gekocht is er maar 1 ding dat je wilt: vliegen! Onlangs heb ik de DJI Phantom 1.1.1 gekocht. Direct nadat ik de bestelling geplaatst had ging ik op zoek naar video’s die me duidelijk konden maken hoe je de drone in elkaar moet zetten, hoe je moet vliegen en meer. Het kostte me flink wat tijd dus ik dacht dat het handig kon zijn voor toekomstige eigenaren van een DJI drone om een overzicht te hebben van video’s met relevante onderwerpen.

Read More

Posted by on jan 21, 2014 in Blog, Gadgets, Reizen en vrije tijd, Reviews | 1 comment

Reisgadgets: altijd een clubsound in je hotelkamer met deze dwerg speaker in je koffer

Reisgadgets: altijd een clubsound in je hotelkamer met deze dwerg speaker in je koffer

Iedereen heeft een aantal must haves gadgets die altijd en elke reis mee gaan. Los van het feit of ik wel of niet zonder ze kan, heb ik elke reis mijn iPhone, tablet, bagageweger en een externe harde schijf mee. Tijdens mijn verblijf in hotels geniet ik ’s avonds van de tunes die door de speakers van mijn iPhone en tablet komen. Handig hoor om altijd al je muziek bij de hand te hebben, jammer alleen dat de kwaliteit van de ingebouwde speakers treurig is.

Read More

Posted by on jun 8, 2013 in Reviews | 2 comments

Review over Libanees restaurant Arabesque in Hoofddorp

Review over Libanees restaurant Arabesque in Hoofddorp

De competitie is weer afgelopen, ons teams is 3e geworden, en dat wilden we vieren met een etentje. Maar ja, waar ga je heen met zoveel man? Zoveel mensen, zoveel wensen. Japans, bistro, Spaans en Grieks, het is allemaal genoemd. Totdat eentje Libanees zei. Je hoort het ons nog verbaasd zeggen, “Libanees?”. Hij zei serieus, Libanees. En zo gebeurde  het dat het 1e zondag team van TC Arnolduspark bij Libanees restaurant Arabesque in Hoofddorp arriveerde.

Ontvangst

Het team kwam binnen druppelen en de gebruikelijke waren weer te laat. Dat mocht de pret niet drukken, want we gingen Libanees eten. We namen een tafel buiten en bestelden wat drinken. Wijn en bier werden genoemd, jammer dat de jongeman niet alle dranken kende en geen drankenkaart bij zich had, dus die moest hij nog even halen. Daarna kwam er een andere meneer (wat later de eigenaar bleek) met het menu aan en legde ons alles piekfijn uit. Top! Ze hadden diverse losse schoteltjes, diverse soorten menu’s en hoofdgerechten. Besluiteloos keerden we ons tot de meneer en vroegen hem om advies. Hij stelde wat voor ons samen wat ons heerlijk in de oren klonk. Dus we wachtten nieuwsgierig op het resultaat. De kou rukte op waardoor wij ons naar binnen verplaatsten.

Interieur

Van buiten naar binnen was een grote overgang. Binnen was het donker met veel donkere en paarse kleuren. Over het interieur niets te klagen, uitstekende banken en stoelen in een modern jasje. Ook het bestek, borden en glazen waren prima in orde. De beperkt aanwezige lampen brachten nog wat licht in de duisternis, laat het eten maar komen.

Achterin het restaurant bevindt zich een lounge ruimte. Hier kan je een drankje drinken en aan de waterpijp. Een leuke toevoeging en handig gedaan, omdat je hierdoor je klanten langer binnen kunt houden en nieuwe klanten kunt aantrekken die later op de avond even willen chillen.

libanees restaurant hoofddorp arabesque 2

Aan de slag

De eigenaar had voor ons een mix van menu Shaam en Mazza Tigris samengesteld. Dit bestond uit een paar salades, koude en warme mazza’s en een aantal vleesgerechten. Alles werd in gangen opgediend en zelfs opgeschept, wat een service! Eigenlijk had ik hier natuurlijk foto’s van de gerechten moeten tonen, maar echt, volledig verbaasd over hoe lekker dit was heb ik geen enkele foto genomen, foei! Maar echt, het was voortreffelijk. Verse ingrediënten en sappig vlees (op 1 kipspies na dan), verrukkelijk. En dan de mazza’s! Gemengde gehakte olijven, gedroogde yoghurt met kruiden, mazza met kipfilet en gedroogde pikante tomaten (een soort tapenade), man, heerlijk was het!

Details

Mijn oog viel op een grote pot op de bar met allemaal witte bolletjes. Ik dacht direct aan een soort mozzarella. Nieuwsgierig als ik altijd ben vroeg ik de eigenaar wat daar in zat, en of ik dat mocht proberen? Het waren bolletjes van yoghurt in olijfolie, die enkele maanden in de post blijven om volledige smaak te krijgen. En ja, ik mocht ze zeker proeven, hij maakte een bordje voor ons allen. Top!

De glazen stonden nooit lang leeg, iets wat tegenwoordig in Nederlandse horeca een zeldzaamheid is. Top! Elke gang werd door de eigenaar uitgeserveerd en opgeschept. Waar vind je dat soort service nou nog?

En last but not least, de bediening was snel en vriendelijk, maakte een praatje en luisterde goed naar onze wensen. We hoefden enkel te zitten, door te geven wat we wilden en het stond kort daarna op tafel. Een avond zonder zorgen dus.

Conclusie

Het eindresultaat van dit etentje was een groep mannen die voldaan en met een zeer gevulde maag vertrokken. En dat voor slechts ca. €25 per persoon + drank. Ik vond dat echt prima geld voor wat we hebben gekregen. Buiten kan het nog wat gezelliger worden aangekleed. Binnen was het wat donker, maar ook daar raakten we aan gewend. Het eten is voor-tref-fe-lijk! De bediening doet wat het moet doen, is vriendelijk, vult glazen als die leeg zijn, en geeft ons het gevoel dat we welkom zijn. Voor Hoofddorp en omgeving is dit absoluut een aanwinst en zeker te prefereren boven de all you can eat concepten van iitoshi, La Cubanita en Shabu Shabu. Ik geef het een 9/10.

Eet smakelijk!

Foto’s: larsboom.com / arabesque-restaurant.nl

Read More